Claudia, acteur

In het dagelijks leven een taartenbakker, rommelkont, chaoot en bourgondiër. Ik houd van dynamiek en afwisseling. Gelukkig vind ik dit in mijn werk als trainingsacteur. Bij verschillende organisaties mag ik vanuit verschillende perspectieven acteren. Ook bij ResonanZie vind ik afwisseling en dynamiek. Vooral de verassing maakt me blij. De verhalen zijn verrassend, wat mijn collega spelers daar mee doen, ontroerend, hilarisch en nooit hetzelfde. Ook vervul ik de rol van conductor (interviewer). Jouw verhaal helpen vertellen door je af en toe een vraag te stellen. Gelukkig ben ik enorm nieuwsgierig, dus ik zeg, kom maar op met je verhaal :)

Gerben, acteur

Ik heb een passie voor taal en verhaal en leef in het theater graag de levens van mensen met allerlei verschillende achtergronden en motieven. Ik luister graag en zoek daarbij naar de betekenis van elk verhaal. Ik speel al dertig jaar toneel, eerder bij Theater Fanchou in Nijmegen en nu bij Enschede's Vrije Toneel. Aan het Story Lab van de Universiteit Twente doe ik onderzoek naar de psychologische werking van verhalen. 

Robert, acteur

Ik ben een masterstudent onderwijskunde en daarnaast een theatermaker. Overdag ben ik te vinden in de collegebanken van de Universiteit Twente of op kantoor bij Saxion, maar ’s avonds kun je mij in een theater of andere oefenruimte vinden. Naast acteur bij ResonanZie ben ik regisseur bij Theatervereniging NEST en Enschedees Vrije Toneel. Theater is voor mij een van de mooiste dingen in het leven: of ik nou zelf mag spelen en gevoelens kan losweken bij het publiek of acteurs mag leren hun impulsen te volgen en hen te laten stralen en ontwikkelen, zowel op het podium als in het leven.

Denise, acteur

Ik heb van mijn hobby, theater maken, mijn werk gemaakt en werk als dramatherapeut en -trainer. Ik heb jarenlange ervaring als docent drama in het hbo, bij hogeschool Saxion, en ben dramatherapeut in mijn eigen praktijk en bij de ggz-instelling Mediant. Als actrice bij ResonanZie beleef ik veel aan de grote en kleine verhalen van het publiek. Soms waag ik me ook aan muziek (cello) in ons spel. De combinatie van improvisatie, muziek, ritme, poëzie  en choreografie maakt het steeds een indrukwekkende ervaring ieder verhaal vorm te geven.

Gudrun, muzikant

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als harp- en muziekdocent  en als muziektherapeut. Ik bespeel naast de harp diverse muziekinstrumenten, zoals piano, gitaar en allerlei percussie. En natuurlijk gebruik als speler mijn stem! Wat ik mooi vind aan terugspeeltheater, is dat ik als muzikant de non-verbale kant van het verhaal mag belichten; welke sfeer, welke stijl, welke emoties komen voorbij? En hoe klinkt dat dan? Daardoor is geen enkele voorstelling hetzelfde. Elk verhaal is tenslotte uniek!

Geert, muzikant

Sinds begin jaren 90 begeleid ik theatersport. Vanaf 1998 begeleid ik full time improvisatietheater in verschillende vormen. Daarnaast geef ik workshops improzang en omlijst ik congressen waarbij ik als pianist ook de tijdbewaking doe. Mijn mooiste ervaring was in Den Haag waar ik als congrespianist een congres van meerdere dagen met zo'n 700 mensen in goede banen leidde. Bij ResonanZie geniet ik enorm van de professionaliteit en de openheid van de spelers van het terugspeeltheater

Zoë, acteur

Vroeger zocht ik al graag het podium op. Tijdens mijn eerste opleiding Dramatherapie heb ik de kracht ontdekt van spel en theater, en wat dit bij anderen teweeg kan brengen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Social Worker maar hiernaast ben ik vaak op de speelvloer te vinden: om zelf te spelen en les te geven. Ik vind het ontzettend mooi om te zien wat terugspeeltheater met iemand kan doen: raken, verwonderen, plezier en nostalgie. Daarnaast heeft het ook een grote verbindende factor, en ik vind het mooi dat ik daar onderdeel van mag zijn.