Claudia, actrice

In het dagelijks leven een taartenbakker, rommelkont, chaoot en bourgondiër. Ik houd van dynamiek en afwisseling. Gelukkig vind ik dit in mijn werk als trainingsacteur. Bij verschillende organisaties mag ik vanuit verschillende perspectieven acteren. Ook bij ResonanZie vind ik afwisseling en dynamiek. Vooral de verassing maakt me blij. De verhalen zijn verrassend, wat mijn collega spelers daar mee doen, ontroerend, hilarisch en nooit hetzelfde. Ook vervul ik de rol van conductor (interviewer). Jouw verhaal helpen vertellen door je af en toe een vraag te stellen. Gelukkig ben ik enorm nieuwsgierig, dus ik zeg, kom maar op met je verhaal :)

Gerben, acteur

Ik heb een passie voor taal en verhaal en leef in het theater graag de levens van mensen met allerlei verschillende achtergronden en motieven. Ik luister graag en zoek daarbij naar de betekenis van elk verhaal. Ik speel al dertig jaar toneel, eerder bij Theater Fanchou in Nijmegen en nu bij Enschede's Vrije Toneel. Aan het Story Lab van de Universiteit Twente doe ik onderzoek naar de psychologische werking van verhalen. 

Gretha, actrice

Grappig, bijzonder, onderhoudend, emotioneel. Elk verhaal heeft een eigen lading met unieke ervaringen. Deze verhalen terugspelen met muziek en spel is verbindend door de universele thema’s. Heerlijk om dit te praktiseren met mijn collega’s van ResonanZie. Na de Amateurtheater school in Groningen ben ik opgeleid tot trainingsacteur bij WWLA in Amsterdam. 
Een prachtig vak waarin ik professionals facilitair in het oefenen van gesprekken met emoties en agressie in verhalen. 

Denise, actrice

Ik heb van mijn hobby, theater maken, mijn werk gemaakt en werk als dramatherapeut en -trainer. Ik heb jarenlange ervaring als docent drama in het hbo, bij hogeschool Saxion, en ben dramatherapeut in mijn eigen praktijk en bij de ggz-instelling Mediant. Als actrice bij ResonanZie beleef ik veel aan de grote en kleine verhalen van het publiek. Soms waag ik me ook aan muziek (cello) in ons spel. De combinatie van improvisatie, muziek, ritme, poëzie  en choreografie maakt het steeds een indrukwekkende ervaring ieder verhaal vorm te geven.

Gudrun, muzikante

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als harp- en muziekdocent  en als muziektherapeut. Ik bespeel naast de harp diverse muziekinstrumenten, zoals piano, gitaar en allerlei percussie. En natuurlijk gebruik als speler mijn stem! Wat ik mooi vind aan terugspeeltheater, is dat ik als muzikant de non-verbale kant van het verhaal mag belichten; welke sfeer, welke stijl, welke emoties komen voorbij? En hoe klinkt dat dan? Daardoor is geen enkele voorstelling hetzelfde. Elk verhaal is tenslotte uniek!

Mathé, muzikant

Na een opleiding aan het Conservatorium van den Haag en Amsterdam (en later nog muziektherapie aan het Conservatorium Enschede), heb ik mij begeven langs de meest uiteenlopende en onverwachte wegen in de werelden van muziek en theater. Gaandeweg ben ik ook mijn eigen liedjes gaan schrijven en voor anderen muziek gaan componeren. In terugspeeltheater vind ik een fijne synthese van alles wat ik hierbij heb mogen oppikken. Intuïtief en soms maar op hoop van zege de juiste snaar raken, midden in het moment, waardoor het verhaal tot leven komt. Telkens weer een spannend avontuur.

Zoë, actrice

Vroeger zocht ik al graag het podium op. Tijdens mijn eerste opleiding Dramatherapie heb ik de kracht ontdekt van spel en theater, en wat dit bij anderen teweeg kan brengen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Social Worker maar hiernaast ben ik vaak op de speelvloer te vinden: om zelf te spelen en les te geven. Ik vind het ontzettend mooi om te zien wat terugspeeltheater met iemand kan doen: raken, verwonderen, plezier en nostalgie. Daarnaast heeft het ook een grote verbindende factor, en ik vind het mooi dat ik daar onderdeel van mag zijn.